Lampan slocknar inte i byagården!

03.04.2023 kl. 11:00
I akt att påverka regeringsförhandlingarna skriver Finlands Byar i ett meddelande att man inte vill ha nedskärningar på landsbygden. Det är viktigt att livskraften på landsbygden stöds och att det finns verksamhet i byagårdarna.

Finlands Byar rf vill påverka regeringsförhandlingarna och påpekar att det är viktigt att livskraften på landsbygden stöds och att det finns verksamhet i byagårdarna. Läs Finlands Byars meddelande (från 30.3) här under:

Finlands Byar arbetar för byagummor, -gubbar och byagårdar – lampan slocknar inte i byagården!

Vi vill inte ha nedskärningar på landsbygden. Det är dags att charma finländarna och den stora publiken för byar och landsbygd till Käärijäs Cha Cha Cha-låt!

Finlands Byar rf vill påverka regeringsförhandlingarna. Det är viktigt att livskraften på landsbygden stöds och att det finns verksamhet i byagårdarna! Vi bya- och Leader-aktörer genomför talkon och arbetar för välmående. Vi vill att kostnadseffektiva byaservicebussar ska skrivas in i regeringsprogrammet. Vi tar hand om gummor och gubbar i varje by. På samma gång tar vi hand om de unga. Vi föreslår ett närskoletillägg på landsbygden som skulle stöda byskolor och minska inlärningsskillnaderna. Vi föreslår en statlig distansarbetsstrategi för att stöda multilokalisering. Distansarbete ökar välmående, stärker landsbygden och ger samtidigt inbesparingar i statens fastighetsutgifter. Nu är det vår tid att påverka!

Vi publicerar en dansvideo gjord till Käärijäs låt Cha Cha Cha. Budskapet i videon är att lampan inte slocknar i byagården! Vissa hävdar att på landsbygden släcker den siste ljuset. Detta påstående är inte sant. Vi ska tända en sådan discokula på landsbygden att dessa fester inte tar slut på en gång. Låt oss nu överraska finländarna! Vi driver på att byafrågor ska ingå i regeringsprogrammet och samtidigt hejar vi på Käärijä till vinst i Eurovision Song Contest.

Videon filmades i samarbete med Villähti Kyläyhdistys och Päijät-Hämeen Kylät.

Videon publiceras torsdagen den 30 mars kl. 10 på Finlands Byars Instagram, Youtube, TikTok och Facebook.

Här är länkarna till kanalerna som ni kan hajpa och dela videon vidare:

Youtube: https://youtu.be/25Pf1FrU7Nc
Facebook: https://fb.watch/jB1Pd5GIBY/
Instagram: https://www.instagram.com/reel/CqZ1s5PrBdv/

Meddelandet på Finlands Byars webbplats för nyheter:
https://suomenkylat.fi/ajankohtaista/uutiset/suomen-kylat-tempaisee-kylamummojen-ja-kylatalojen-puolesta-kylatalolta-ei-lamppu-sammu

Kampanjsida, från vilken du kan ladda ner t.ex. logo för lampan slocknar inte i bygdegården: https://suomenkylat.fi/lamppueisammu

Ytterligare information och intervjuförfrågningar:
Anssi Ketonen, kommunikationschef Finlands Byar rf anssi.ketonen@suomenkylat.fi
045 249 1162

Kampanjens grafiska material
Simo Siirilä, kommunikationsassistent Finlands Byar rf simo.siirila@suomenkylat.fi
045 341 0394

Kenneth Sundman
Kommentarer (0)
Skriv siffran 9 med bokstäver: