Finlands Byar – ”göra tillsammans” är temat för år 2024

23.01.2024 kl. 11:36
Finlands Byar har mycket på gång under året som har temat "göra tillsammans". I år är det även 10-års jubileum för Öppna Byarnas dag. Läs mer vad som planerats och övrigt i Finlands Byars nyhetsbrev.

För Finlands Byar har året börjat fartfyllt, eftersom det planerats flera nya tilldragelser, kampanjer och evenemang. I år firar vi t.ex. jämna år för Öppna Byarnas dag, eftersom denna tillställning nu kommer att ha arrangerats rikstäckande under tio år. Jubileumsåret till ära kommer det under året, i samband med marknadsföringen av Öppna Byarnas dag, att ihågkommas tidigare års evenemang och händelser. Siffrorna för begivenheten Öppna Julbyar kom nyligen till kännedom och på Finlands Byar är man glada att kunna säga att evenemanget blev en succé över alla förväntningar och mål. Nästan 100 000 besökare tog del av de 530 evenemangen, så det blir angenämt att planera marknadsföringen och genomförandet av årets händelse.

Den nya styrelsen för Finlands Byar rf tar över vägledningen av organisationen. Den nya styrelsen och föreningens personal träffas för första gången i Marttinens ungdomsgård i Virdois denna vecka. Under året 2024 gör vi saker tillsammans, så välkommen med i Finlands Byars verksamhet. På allmänhetens begäran prövar föreningen med personligt medlemskap, öppet för alla som stödjande medlem. Man kommer under våren att informera om detta personliga medlemskap i Finlands Byar. Året blir också ett utbildningsår då det har planerats flera olika utbildningar för Finlands Byars byanätverk. Föreningen informerar flitigt om dessa, t.ex. via hemsidans evenemangskalender.

Texten (översatt) ingår i Finlands Byars senaste nyhetsbrev, som även innehåller info om sammansättningen för Finlands Byars styrelse 2024, info om Öppna Byars dag som hålls 8.6, kommunikationsutbildning för byar och stadsdelar 15.2 och så får vi info om en forskargrupp som söker personer som gått och personer som undervisat i byskolor i Norra Karelen och Egentliga Finland. I slutet av nyhetsbrevet finns lite aktuellt från det finlandssvenska landsbygdsutvecklingsfältet.

Finlands Byars Uutiskirje (januari 2024) finns att läsas på webbplatsen uutiskirje.suomenkylat.fi.

Kenneth Sundman
Kommentarer (0)
Skriv siffran 3 med bokstäver: