Finlands Byar söker ny ordförande

25.09.2023 kl. 13:22
Finlands Byar är en aktiv landsbygds- och samverkansorganisation som samlar de lokala utvecklarna i hela landet under ett paraply. Nu söker organisationen en ny ordförande som väljs under höstmötet i november.

Finlands Byar rf är takorganisation för de regionala byaföreningarna och för byaverksamheten, samt intressebevakare för Leader-grupperna. Vi utvecklar byaverksamheten i Finland och representerar samtidigt över 4 000 byaföreningar. Vi är en aktiv landsbygds- och samverkansorganisation som samlar de lokala utvecklarna i hela landet under ett paraply.

Organisationens ordförande leder det strategiskt påverkansarbetet, har representationsuppdrag vid olika tillställningar och deltar i samhällsdebatter. Som styrelsens ordförande fungerar ordföranden som samarbetsbyggare i det omfattande nätverket av lokala utvecklare. Ordföranden fungerar som verksamhetsledarens förman. Finlands Byar har ca sex styrelsemöten per år och utöver detta flera representativa evenemang.

Vi förväntar oss att sökanden har kunskap om landsbygds- och byautveckling, ett innovativt förhållningssätt för att leda organisationen och starka nätverk. Vi söker en nätverksledare med erfarenhet av strategisk ledning för en organisation. Ordföranden får ett månadsarvode på 500-1 000 euro.

Ordföranden för Finlands Byar väljs vid organisationens höstmöte torsdagen den 30 november kl.14.00-17.30, som hålls i Helsingfors och via Teams. Inför höstmötet erbjuder vi kandidaterna möjligheten att presentera sig själva på sociala mediekanaler eller att bli intervjuade av folk på fältet via Teams.

Ta kontakt:

  • Blev du intresserad av posten som ordförande för Finlands Byar rf? Sänd då din fritt formulerade ansökan och presentation via e-post till rekry@suomenkylat.fi.

  • För mer information om tjänsten kontakta Maarit Teuri, vice ordförande i Finlands Byar, via e-post: teuri@ykkosakseli.fi eller telefon 0400 98 2236.

Uppgifterna (på finska) är från webbplatsen suomenkylat.fi.

Kenneth Sundman
Kommentarer (0)
Skriv siffran 10 med bokstäver: