”By-brandet stärks och det går allt fortare” – Aleksi Koivisto

19.01.2023 kl. 13:00
Finlands Byars verksamhetsledare Aleksi Koivisto skriver att vårt by-brand är på frammarsch. Läs mer vad Koivisto skriver och annat som tas upp i Finlands Byars nyhetsbrev.

I oktober började jag spara i min telefon ordet by varje gång jag bongade det. Vårt by-brand är på frammarsch. Bastubyar och ekobyar har bland annat uppkommit i Finland. Öppna julbyar samlade ett glädjande antal besökare. I radion spelas en hitlåt om en bybars krögare. I Esbo finns en ny restaurang med brandet bykrog. Finländarna är intresserade av idylliska byskolor och ett av de största företags-branden i Finland annonserar ”egna byns butiker”.

Så här inleder Finlands Byars verksamhetsledare Koivisto sin text i föreningens nyhetsbrev (januari 2023). Förutom Koivistos inledning kan man läsa om att Finlands Byar ordnar en dag med temat kommunikation och påverkan 15.2, ett seminarium i byatrygghet 1.3 och ett webbinarium on byskolor 16.2. Vidare finns material på nätet om Framtidsfrekvensen-workshoppar för byar och stadsdelar, medan ett webbinarium om multilokalitetens framtid hålls 26.1, och ytterligare finns nu logon till Öppna Byarnas dag att fås. Läs även Finlands Byars riksdagsvalsprogram, samt lite aktuellt från det finlandssvenska landsbygdsutvecklingsfältet.

Finlands Byars Uutiskirje (januari 2023) finns att läsas på webbplatsen uutiskirje.suomenkylat.fi.

Kenneth Sundman
Kommentarer (0)
Skriv siffran 2 med bokstäver: