Framtidsfrekvensen som verktyg för byautveckling

17.03.2023 kl. 13:00
I Finlands Byars senaste nyhetsbrev ingår bland mycket annat info om att byarna Pohjois-Savo och Päijät-Häme börjat att använda workshopmetoden Framtidsfrekvensen för att utarbeta byaplaner.

Byaplaner är byns långsiktiga (5-10 år) visioner, som innehåller konkreta saker som byarna satsar målmedvetet på för att genomföra. Byarna Pohjois-Savo och Päijät-Häme började använda workshopmetoden Framtidsfrekvensen för att utarbeta byaplaner. Målet var att anpassa Framtidsfrekvens-metoden till en form som lämpar sig för byar och stadsdelar, samt för att utmana och uppmuntra byar och stadsdelar i framtidstänkande och i skapandet av inspirerande framtidsbilder. Målet är att delar ur byaplanerna på lång sikt blir en del i kommunala strategier.

Texten (översatt) med länk till vidareläsning ingår i Finlands Byars senaste nyhetsbrev, som även innehåller bl.a. en text av Finlands Byars utvecklingschef för Leader-arbetet Heli Walls och som handlar om en överblick över nya CAP-finansieringsperioden. Vidare ingår info om att Finlands Byars hemsida är förnyad, ett webbinarium 21.3 om platsoberoende efter pandemin, Öppna Byarnas dag 10.6, Finlands Byars riksdagsvalsprogram, att ansökan om energibidrag för föreningshus är öppnad, sydkarelarna som har en egen podcast Turpakäräjät, info om Hållbarhetsveckan 25.9-1.10, samt lite aktuellt från det finlandssvenska landsbygdsutvecklingsfältet.

Finlands Byars Uutiskirje (3 2023) finns att läsas på webbplatsen uutiskirje.suomenkylat.fiLänk till Framtidsfrekvensen – Handbok för workshopledare.

Kenneth Sundman
Kommentarer (0)
Skriv siffran 10 med bokstäver: