Förlängd ansökningstid för deltagande i Årets nyländska by

10.01.2024 kl. 10:54
Uttagningen av Årets by i Nyland är öppen för alla byar i Nyland och förslaget kan lämnas in av en förening eller sammanslutning som verkar i byn. Ansökningstiden är förlängd till 19 februari.

Om byn är aktiv och verksamheten är systematisk, har den potential att bli Årets by i Nyland 2024. Valet av årets by ökar kännedomen om byaverksamheten och delar med sig av goda exempel på byautveckling och hur man kan göra saker själv. Förutom berömmelse ger utmärkelsen en möjlighet att delta i den nationella uttagningen för titeln årets by. Valet av Årets by i Nyland arrangeras av SILMU-byar och Nylands Byar rf.

I urvalet fästs uppmärksamhet bland annat vid hur hållbar utveckling har beaktats i byns verksamhet, hur gemenskapen har främjats och hur kommunikationen förverkligas. Uttagningen är öppen för alla byar i Nyland och förslaget kan lämnas in av en förening eller sammanslutning som verkar i byn. Ansökningstiden är öppen till 19.2.2024. Kandidatbyarna tillkännages i slutet av februari och den vinnande byn tillkännages i mars.

Uppgifter om tilläggsinformation och länk till anmälningsblankett finns på webbplatsen itukylat.fi.

Kenneth Sundman
Kommentarer (0)
Skriv siffran 5 med bokstäver: