Positivt surr kring flyttning till landet

15.03.2022 kl. 12:30
Beslutet med satsning på att främja flyttning till landet, som togs inom Finlands Byar under det gångna året, avspeglades bl.a. i ny videoproduktion, upprättandet av webbplatsen maalleasumaan.fi, Bo i byn-kvällar (Kylälle asumaan-illat) och synlighet i media.

För närvarande är det ett positivt surr kring flyttning till landet, både hos oss på Finlands Byar som i hela Finland. Beslutet med satsning på att främja flyttning till landet, som togs i vår förening under det gångna året, avspeglades bland annat i ny videoproduktion, upprättandet av webbplatsen maalleasumaan.fi, Bo i byn-kvällar (Kylälle asumaan-illat) och synlighet i media. I år kommer samma koncept att fortsätta, samt att ta fram även nya saker. Kampanjen Stolt över byn (Ylpeydellä kylästä), som startade i slutet av förra året, har redan fått extra fart med sina underbara textilier (som byar även kan beställa med byns eget namn), samt ytterligare med en fyrdelad webbinarieserie som startar i mars. Jag rekommenderar varmt att du deltar i kampanjen, bär din egen munkjacka med stolthet och är med i intressanta webbinarier.

Så här inleder Finlands Byars sakkunnige i landsbygdsinflyttning Johanna Niilivuo sin inledningstext i föreningens nyhetsbrev (mars 2022). Förutom Niilivuos inledning kan man läsa om Stolt över byn-webbinariet 22.3, info- och utbildningstillfälle 6.4 om Öppna Byarnas dag, webbinariet Tryggt att bo på landet? (Turvallisuus asuu maalla?) 20.4, att Finlands Byar tar emot nya yllesockor som förmedlas till ukrainska flyktingar, att anmälningar till LOKAALI 2022 kan göras i början av april, ett kommunikations forum 30.3, samt lite aktuellt från det finlandssvenska landsbygdsutvecklingsfältet.

Finlands Byars Uutiskirje (mars 2022) finns att läsas på webbplatsen uutiskirje.suomenkylat.fi.

Kenneth Sundman
Kommentarer (0)
Skriv siffran 2 med bokstäver: