Svenskfinlands Byar lanserar videoserie för att främja flytt till landsbygden

26.10.2022 kl. 17:00
I en videoserie på tre filmer får vi bekanta oss med tre olika livsöden som alla har en sak gemensamt, de valde lugnet, naturen och gemenskapen som finns på landsbygden och i skärgården.

Med en videoserie på tre filmer vill Svenskfinlands Byar uppmuntra till att flytta ut på landsbygden. I avsnitten får vi bekanta oss med tre olika livsöden som alla har en sak gemensamt, de valde lugnet, naturen och gemenskapen som finns på landsbygden och i skärgården. Filmerna hade premiär i samband med den Finlandssvenska landsbygdsriksdagen på Kimitoön (26-27.10.2022) och kan fritt användas. Du hittar dem enkelt genom att följa länken här nere till Svenska lantbrukssällskapens förbunds Youtube-kanal.

Videoserien “Drömmen om livet på landet” föddes när Svenskfinlands Byar fick tilläggsfinansiering för att göra en insats som främjar inflyttningen till landsbygden. I videoserien visas livet på landsbygden och i skärgården ur en sådan vinkel att det kan stämma in på vilken idyllisk plats som helst i Svenskfinland. I avsnitten träffar vi människor som valt att flytta till landet, de som vuxit upp och valt att stanna på landet och en familj som lever ett rikt liv ute i skärgården.

Landsbygdsbarometern 2020 visar att en klar majoritet (61%) av finländarna anser att landsbygden är en plats för ett gott liv. Steget att faktiskt flytta ut på landet är ändå stort. Genom att kort visa lite av allt vad landsbygden och skärgården kan erbjuda, kan steget kännas mindre och drömmen bli verklighet.

Länk till videoserien: https://www.youtube.com/playlist?list=PLmP_HUpaoqKkBB7sWsXFIatcwU71WfL-0

 

Kenneth Sundman
Kommentarer (0)
Skriv siffran 6 med bokstäver: