”Byskolor är värda att försvara” – verksamhetsledaren för Finlands Byar Aleksi Koivisto

17.11.2022 kl. 13:00
Byskolor är värda att försvara skriver Finlands Byars verksamhetsledare i föreningens nyhetsbrev. Läs mer vad som tas upp i organisationens nyhetsbrev.

Vi publicerade och lanserade räddningspaketet för byskolor (Kyläkoulujen pelastuspaketti). Vi förmedlade det via sex landskapsmedier och vi är glada över den respons vi fått från lärare, byafolk, bekanta, föräldrar och finländare. Byskolor är värda att försvara.  November har varit en bra mediemånad för oss, bl.a. hade MTV3 med räddningspaketet i Tians nyheter. Många delar vår sak.  Jätteskolor och centralisering har inte fört med sig besparingar och inte alltid heller bättre inlärningsresultat. Vi tar upp frågan. Vi ger lösningar och information till beslutsfattarna.

Så här inleder Finlands Byars verksamhetsledare Koivisto sin text i föreningens nyhetsbrev (november 2022). Förutom Koivistos inledning kan man bl.a. läsa om ett seminarium om kompetensbristen på landsbygden, Finlands Byars riksdagsvalsprogram, byskolornas räddningspaket med info, Öppna Julbyar och Finlands Byars julkalender, fototävlingen Finlands Sämsta Byväg, utbildning för föreningsmänniskor, Finlands Byars framtidsutskott för ungdomar som vill se mer unga i byaföreningarnas styrelser, samt lite aktuellt från det finlandssvenska landsbygdsutvecklingsfältet.

Finlands Byars Uutiskirje (november 2022) finns att läsas på webbplatsen uutiskirje.suomenkylat.fi.

Finlands Byars verksamhetsledare Aleksi Koivisto

Kenneth Sundman
Kommentarer (0)
Skriv siffran 2 med bokstäver: