Byar och kommuner främjar tillsammans flyttning till landet

09.05.2022 kl. 13:39
Det beslut som Finlands Byar tog, att satsa på att främja flyttning till landet, återspeglades förra året bl.a. i ny videoproduktion, webbplatsen maalleasumaan.fi, infokvällar om att bo i en by och medias synlighet.

Landsbygdens och byarnas rymlighet och lugn, närheten till naturen, ”lande livsstilen” och flyttning till landet har de senaste åren lyfts upp runt om i Finland. Finlands Byar tog snabbt tag i upphöjandet av landsbygden och det beslut som vår förening tog, att satsa på att främja flyttning till landet, återspeglades förra året bland annat i ny videoproduktion, etableringen av webbplatsen maalleasumaan.fi, infokvällar om att bo i en by och medias synlighet. I år är det tänkt att fortsätta i samma stil och utveckla nya saker.

Kampanjen Stolt över byn, som startade i slutet av förra året, har redan fått extra fart med sina underbara textilier, som byar även kan beställa med bys eget namn på, samt en webbinarieserie i fyra delar som lanserades i mars. Jag rekommenderar dig varmt att delta i kampanjen, bära stolt din egen munkjacka och delta i ett par intressanta webbinaierämnen!

Läs mer (på finska) vad Finlands Byars sakkunnige i landsbygdsinflyttning Johanna Niilivuo skrivit på webbplatsen suomenkylat.fi.

Bildkälla: suomenkylat.fi

Kenneth Sundman
Kommentarer (0)
Skriv siffran 8 med bokstäver: