Årets landsbygdsföretag exporterar ekologiskt spelt

18.10.2023 kl. 12:48
Företagarna i Finland och Finlands Byar premierar för första gången Årets landsbygdsföretag som är Birkkala gård i Salo i Egentliga Finland. Gården producerar ekologiskt spelt för export.

Årets Landsbygdsföretag 2023 är Birkkala gård i Salo i Egentliga Finland. Gården producerar ekologiskt spelt för export. Den femte generationen på gården har även belägg för att speltens ställning även har etablerats vid det finska middagsbordet. Det är Företagarna i Finland rf och Finlands Byar rf som för första gången premierar Årets landsbygdsföretag. Ett företag som premieras ska vara ett innovativt tillväxtföretag som vill växa globalt och har sina rötter på landsbygden. Företagets verksamhet ska stödja närområdets livskraft och synlighet genom att lyfta upp landsbygdens identitet och förankring. Lännentila Oy från Lumijoki i Norra Österbotten och Jätkä-Juho från Hyrynsalmi i Kajanaland fick hedersomnämnanden.

Mer info om Årets landsbygdsföretag finns bl.a. i Finlands Byars nyhetsbrev (oktober 2023), som även innehåller info om att Finlands Byar söker ny ordförande, tävlingen Finlands sämsta byväg, landsbygdsmanifestet som är publicerat, pressmeddelande om att nedskärningar för lokal utveckling i regeringsprogrammet bör återtas, höstens Byadagar som hålls som webbinarium 1.11, att evenemang kan anmälas till Öppna Julbyar, info om byacoacher, att Finlands Byars framtidsutskott för ungdomar söker medlemmar för nästa period 2024-2026, utbildning vid Landsbygdens Bildningsförbund, info från regionala byaföreningar, arbetsbok för hållbart hembygdsarbete som nu finns till förfogande, samt lite aktuellt från det finlandssvenska landsbygdsutvecklingsfältet.

Finlands Byars Uutiskirje (oktober 2023) finns att läsas på webbplatsen uutiskirje.suomenkylat.fi.

Bildkälla: suomenkylat.fi

Kenneth Sundman
Kommentarer (0)
Skriv siffran 5 med bokstäver: